Tein lauantai ratoksi juustosarvia ja sukalaavanukasta! Ah, molemmat mun lemppareita (ehkä helpoutensa takia ;)) Sarvet ovat todella helppoja ja samalla ihan ruokaisia. Ohjeen olen saanut äidiltäni, tein tällä kertaa ilman aurinkokuivattuja tomaatteja, kun kaapista niitä ei nyt sattunut löytymään. Mutta makoisia ovat ilmankin!

Ohje tässä:

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1/4 tl suolaa

2 dl juustoraastetta

50 g margariinia

1 prk kermaviiliä

pinnalle juustoraastetta ja seesaminsiemeniä

Sekoita kuivat aineet, juustoraaste ja pehmeä rasva keskenään. Lisää kermaviili ja sekoita vai sen verran että aineet tasoittuvat. Anna taikinan seistä hetki.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli puolikkaat pyöreäksi (halkaisija n. 30-35cm). Jaa ympyrä kuuteen osaan ja rullaa sarviksi leveästä päästä alkaen. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle siemenet ja juustoraastetta. Paista sarvia uunissa 225 asteessa noin 10-12 minuuttia.

 

 

Suklaavanukas:

6 dl maitoa

0,5 dl maizenaa

2 rkl sokeria

2 rkl kaakaojauhetta

Sekoita kaikki aineet kattilassa ja kiehauta seos. Päälle voi laittaa Mariannerouhetta, jolloin vanukkaaseen tulee hienoinen mintun maku.