Teinpä eilen oheisen porkkana-nougat tortun. Hieman skeptinen olin kyllä porkkanan käyttämiseen leivonnaisissa, mutta maku yllätti jälkeenpäin todella positiivisesti. Kosteahko sisus rahkapäällysteellä oli hyvän makuinen.

Porkkana-nougat torttu

4 porkkanaa

3 kananmunaa

1dl  juoksevaa rasvaa

2dl sokeria

1dl fariinisokeria

1/2 pss wienernougat crush rouhetta

4dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

1tl kanelia

Päälle:

1prk rahkaa

sitruunamehua

sokeria

loput wienernougat rouheet

Valmistus: Munat rikotaan kulhossa ja joukkoon sekoitetaaan porkkanaraaste, rasva, sokerit ha suklaarouhe. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään munaseokseen. Sekoitetaan tasaiseksi massaksi, joka kaadetaan voideltuun piirakkavuokaan. Paistetaan 200C:ssa noin 25-30 minuuttia. Jäähdytetään kunnolla, ennen kuorrutuksen lisäämistä. Rahkaan sekoitetaan sitruunamehua ja sokeria. Rahka levitetään tortun päälle ja lopuksi koristellaan wienernougat-rouheella.