Teinpä eilen oheisen porkkana-nougat tortun. Hieman skeptinen olin kyllä porkkanan käyttämiseen leivonnaisissa, mutta maku yllätti jälkeenpäin todella positiivisesti. Kosteahko sisus rahkapäällysteellä oli hyvän makuinen.
Porkkana-nougat torttu
4 porkkanaa
3 kananmunaa
1dl juoksevaa rasvaa
2dl sokeria
1dl fariinisokeria
1/2 pss wienernougat crush rouhetta
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl kanelia
Päälle:
1prk rahkaa
sitruunamehua
sokeria
loput wienernougat rouheet
Valmistus: Munat rikotaan kulhossa ja joukkoon sekoitetaaan porkkanaraaste, rasva, sokerit ha suklaarouhe. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään munaseokseen. Sekoitetaan tasaiseksi massaksi, joka kaadetaan voideltuun piirakkavuokaan. Paistetaan 200C:ssa noin 25-30 minuuttia. Jäähdytetään kunnolla, ennen kuorrutuksen lisäämistä. Rahkaan sekoitetaan sitruunamehua ja sokeria. Rahka levitetään tortun päälle ja lopuksi koristellaan wienernougat-rouheella.
Kommentit